לוטאין – טיפול בלתי מספיק בניוון רשתית

ראייתך יכולה להשתפר, והידרדרות המחלה יכולה להיעצר, בזכות הטיפולים היעילים ונטולי תופעות הלוואי שמציעה קליניקת Clear Vision

 

אם אתם סובלים ממחלת עיניים מסוג ניוון רשתית במצב יבש הטיפול המוצע לרוב הינו תזונה עשירה בוויטמינים ובנוגדי חמצון, ובכללם לוטאין.

על אף החשיבות הגדולה של מתן טיפול בשלב זה, למניעת הידרדרות המחלה. ובשל היעילות המוגבלת של התזונה העשירה בוויטמינים לטיפול בניוון רשתית, מחלת ניוון הרשתית ממשיכה להיות הגורם המרכזי לאיבוד ראייה אצל אנשים מעל גיל 50.

לרפואה הסינית במחלות עיניים, יש פתרונות יעילים לטיפול בניוון רשתית, בכל אחד משלבי המחלה.

לוטאין – מהו וכיצד הוא משפיע על מחלת ניוון רשתית?

לוטאין (Lutein) הינו נוגד חמצון חשוב שפועל בעיקר בהיקף הרשתית. ניוון הרשתית פוגע במרכז הרשתית, בחלק ששמו מקולה, המכיל תאים שאחראים על חדות הראייה. הלוטאין הינו גורם ממסך, המגן על המקולה מפני התקדמות המחלה. ככל שצפיפות הפיגמנט במקולה (Macular Pigment) גבוהה יותר, כך המקולה מוגנת יותר.

מקורות הלוטאין

במידה שרופא העיניים המליץ לכם ליטול לוטאין, כדאי שתדעו כי את נוגד החמצון החשוב הזה תוכלו לצרוך בשני אופנים:

  • באמצעות בליעת פורמולות/כמוסות המכילות מגוון ויטמינים שביניהם לוטאין.
  • באמצעות אכילת ירקות כתומים, צהובים וירוקים, כדוגמת עגבנייה, תרד, כרוב ירוק, דלעת, גזר, מלון (כתום), תפוז, פלפל אדום, ביצים, תירס, ברוקולי, זוקיני, חלמון ביצה ולפת ירוקה. הלוטאין מסיס בשומן, ולכן מומלץ לצריכה עם שמן זית או עם אגוזים, להקלה על ספיגתו בגוף. עדיף לאכול את המזונות הללו לאחר בישול קל.
יצירת קשר