דלקת בלחמית העין: כך מזהים ומטפלים ב"דלקת האביב"
הלחמית היא הקרום השקוף המכסה את החלק הלבן של העין. מכיוון שזהו החלק החיצוני של העין, הוא חשוף למזהמים ואלרגנים שונים, העלולים לגרום למחלות שונות, כמו דלקת הלחמית. הטיפול הטבעי בדלקת ידגיש את השמירה על היגיינת העין ויתמקד באיזון כולל של הגוף על מנת לפוגג את הדלקת ולהחזיר את העין לתפקוד מלא.
מה זה דלקת הלחמית?
דלקת הלחמית (Conjunctivitis) היא כאמור דלקת המופיעה בקרום שעלולה להיגרם כתוצאה מזיהום, חיידק, וירוס וגם מחומר אלרגני (אבקנים למשל), ולכן היא נפוצה בעונת האביב והאלרגיות – לא לחינם נקראת המחלה גם "דלקת האביב" או "דלקת אביבית". בנוסף ייתכן שהיא תיגרם עקב חדירת גוף זר לעין או חשיפה ישירה של העין לחומרים היוצרים גירוי.
איך מזהים את הדלקת? התסמינים העיקריים
הסימן העיקרי למחלה הוא עיניים אדמומיות ומגורות. בדרך כלל צבעה של הלחמית בהיר עד לבן והקרום שמגן עליה שקוף, כך שאדמומיות בה ניכרת מיד. למעשה, אחד השמות הלועזיים של המחלה הוא "עין ורודה" (Pink Eye)
צפו: סובלים מבלפריטיס, דלקות אחרות או יובש בעיניים? יש פתרון פשוט להקל על התסמינים
סימפטומים נוספים למחלה:
- עפעפיים נפוחים
- הפרשה מימית ודמעות
- גירוי עז ותחושה של "חול בעיניים"
- לעתים הפרשה דביקה הגורמת לריסים להידבק, בעיקר לאחר שינה
- העין אינה כואבת
- אין ירידה בראייה
- דלקת הלחמית מדבקת ביותר, ולרוב עוברת במהירות בין שתי העיניים.
רופא יאבחן את המחלה לאחר שישלול תופעות אפשריות נוספות, כמו גוף זר בעין או כל מחלה אחרת בעלת תסמינים דומים.
טיפול בדלקת הלחמית
ראשית, היגיינה. חשוב לנקות את העיניים מההפרשות עם מטלית לחה ולשמור עליהן נקיות. הגירוי העז בעין גורם לשפשופים העלולים להתפתח לזיהום, ויש להשגיח על המקום. אם המקור למחלה הוא חיידק, יינתנו טיפות עיניים אנטיביוטיות. אם המקור הוא ויראלי, סביר כי המחלה תעבור תוך שבוע עד 10 ימים. אך עדיין אפשר ואף כדאי לזרז את ההחלמה עם טיפות אנטי דלקתיות או אנטי אלרגיות. יש מקרים בהם מומלץ לחבוש רטייה על גבי העין הנגועה, אותה ניתן לטבול במים קרים או חמימים (בהתאם לתחושה).
למרבה הצער, דלקת בלחמית העין עלולה לחזור, בין אם מגורם ויראלי, חיידקי או אלרגני. מדובר במחלה מידבקת, העוברת בקלות מעין אחת לשנייה ובין אנשים. גם מגע בין חפצים, כמו מגבות, בגדים ואפילו משחקים עלול לגרום להדבקה. שיעול, התעטשות, דמעות מבכי ואפילו מגע במי בריכה עלול להדביק. לכן חשוב להקפיד לא לשלוח ילד חולה בדלקת הלחמית לגן או לבית הספר.
טיפול טבעי בדלקת עיניים: אפשר להקל על דלקת הלחמית
הרפואה הטבעית מתאימה לטיפול בעיניים חולות וכן למניעת מחלות, עניין חשוב למדי כשמדובר במחלה כה מידבקת כמו דלקת הלחמית. כמו כן, ניתן לשלב את הרפואה הטבעית לצד זו הקונבנציונאלית לשם השגת תוצאות מיטביות.
הטיפול הטבעי בדלקת ידגיש גם כן את השמירה על היגיינת העין ויתמקד באיזון כולל של הגוף על מנת לפוגג את הדלקת ולהחזיר את העין לתפקוד מלא כמקודם.
החשיבות שבניקיון העיניים
מניסיוני הרב לאורך שנים ולאחר שראיתי אין ספור מקרים של יובש, עיניים נפוחות ודלקות חוזרות, שלא חלפו עם השימוש במגבונים ו/או טיפות ליובש, הגעתי למסקנה שניתן לסייע באופן משמעותי על ידי שינוי הרגלים פשוטים כגון שמירה על ניקיון העיניים. הכירו את EYE CLEAN & GO לניקוי יום-יומי של העיניים.
טיפול על בסיס הרפואה הסינית:
דיקור סיני – הטיפול הטבעי יכלול דיקור סיני על מנת לפוגג את הכאב ואת השפעתה של הדלקת, כסוג של עזרה ראשונה לייצוב והרגעת המקום הפגוע.
צמחי מרפא – כמו כן, יינתנו תרופות טבעיות על בסיס צמחי מרפא. המטפל עורך בדיקה מקיפה ותשאול יסודי, לאחריהן מתאים את הטיפול התרופתי הטבעי בהתאם למצבו של כל מטופל ולתסמינים המופיעים.
תוספי תזונה טבעיים – על מנת לסייע בהגנה על העיניים מנזקים כמו קרינת השמש או מזהמים שונים, עשוי הטיפול לכלול גם המלצה לשימוש בתוספי תזונה, אף הם על בסיס טבעי לחלוטין. העיניים מכילות כמות רבה של נוגדי חמצון להגנה מקרינת השמש, וירוסים ומזהמים שונים.
אחד מהחשובים שבהם הוא לוטאין – פיטוכימיקל המצוי בעלים ירוקים – חסה, כרוב ועוד – ובפירות וירקות כתומים, כמו דלעת, מנגו, גזר, בטטה ועוד. נוגד חמצון חשוב נוסף הוא זיאקסנטין, המצוי גם כן בפירות דומים לצהובים וכתומים – תפוז, תירס, משמש וכדומה. מידע נוסף תמצאו במאמר
ואחרון חביב למדי – ויטמין C, הפועל כנוגד חמצון מצוין, וכמובן חיוני לגוף בפעולות נוספות. נמצא אותו בפלפל אדום, תות שדה, פירות הדר, ברוקולי, בטטה ועוד. מידע נוסף תמצאו במאמר שהכנתי על תזונה לבריאות העיניים